B&L Fruit Logistics maakt na twee jaar balans op

B&L Fruit Logistics (B&L) is een jonge onderneming, gespecialiseerd in de opslag van groente en fruit. Het gemoderniseerde distributiecenter biedt uitstekende mogelijkheden om AGF-producten geconditioneerd op te slaan. Het bedrijf is gevestigd in het AGF-hart van Barendrecht met een centrale ligging ten opzichte van de diverse snelwegen en de Rotterdamse Haven. Het distributiecenter bestaat uit 9 koelcellen en 13 dockshelters, zodat snel lossen en laden mogelijk is.
Buiten de reguliere opslag biedt B&L u graag een efficiënte en kostenbesparende logistieke oplossing in de vorm van crossdocking. Door het inkomende product direct om te zetten naar uitgaand product, besparen klanten niet alleen tijd maar ook voorraadkosten. Daarnaast zijn ze ook voor aanvullende diensten, zoals verzorging van transport, alsmede keurings- en douanefaciliteiten aan het juiste adres.

Het is inmiddels bijna 2 jaar geleden dat B&L haar deuren opende, tijd om een balans op te maken. In eerste instantie lijkt het simpel, pallet erin, juiste opslagcondities en pallet er weer uit. Maar ook nu is gebleken dat het in de praktijk vaak anders werkt. Te denken valt bijvoorbeeld aan de geldende (douane)regelgeving, de wensen van opdrachtgevers en uiteraard een efficiënte werkwijze voor de onderneming zelf. Eerste prioriteit was dan ook een warehouse-managementsysteem te realiseren dat niet uitsluitend efficiënt zou werken voor B&L Fruit, maar ook de opdrachtgevers in staat zou stellen het gehele proces te volgen vanaf de ontvangst tot en met de uitlevering. De realisatie hiervan heeft tijd gekost, maar inmiddels kan worden gesteld dat het warehouse-managementsysteem voldoet aan de eisen van deze tijd. Opdrachtgevers zijn verzekerd van een uitstekende tracebility, niet in de laatste plaats omdat zij alle bewegingen via hun eigen web portal kunnen volgen.

Zoals eerder gesteld, ook de douane stelt eisen aan deze tak van sport. Het behalen van het AEO-certificaat behoorde daarom ook tot een logische volgende stap. Inmiddels beschikt B&L over deze AEO status, wat haar tot een betrouwbaar partner maakt. Daarnaast beschikt B&L over een entrepot-C vergunning en een domiciliëringsprocedure. Samen met de AEO-status biedt dit als voordeel dat er minder fysieke controles zijn, er minder controle is op documenten, er voorrang wordt genoten in geval van controle en er voorts sprake is van verbeterde werkprocessen. Kortom, procedures kunnen sneller verlopen, wat niet alleen voordeel biedt voor B&L maar zeker voor de opdrachtgever.

Buiten betrouwbaarheid voert B&L kwaliteit en servicegerichtheid hoog in het vaandel. Door het behalen van het BRC S&D en Skal certificaat mag u er van overtuigd zijn dat de hand wordt gehouden aan geldende procedures en dat uw product in goede handen is. De organisatie kenmerkt zich door korte lijnen, zodat men in direct contact staat met de juiste contactpersoon en waarbij alle medewerkers affiniteit met het AGF product hebben. Hierbij is eveneens van belang dat B&L geen handelsfunctie heeft en dus in de markt onafhankelijk is.

Voor meer informatie:
B&L Fruit Logistics
Koopliedenweg 28
2991 LN Barendrecht
Tel: 0180-820880
info@blfl.nl
www.blfl.nl

Klik hier om het gehele artikel op de AGF-site te lezen.