B&L Fruit Logistics, een vertrouwde naam in een nieuw jasje 

Onder het mom ‘het bloed kruipt waar het niet gaan kan’, zijn Kundert Bakker en Rien Leenheer begin 2013 gestart met B&L Fruit Logistics. B & L Fruit Logistics is gespecialiseerd in opslag en overslag van groente en fruit.

Gevestigd in het AGF-hart van Barendrecht, met een centrale ligging ten opzichte van de diverse snelwegen en de Rotterdamse Haven biedt het recent gemoderniseerde distributiecenter uitstekende mogelijkheden om AGF-producten geconditioneerd op te slaan. Het distributiecenter bestaat uit 9 koelcellen en 13 dockshelters, zodat snel lossen en laden mogelijk is.

In het afgelopen jaar heeft zeker ook de automatisering centraal gestaan, zodat er thans gewerkt wordt met een warehouse-managementsysteem dat niet uitsluitend efficiënt werken voor B&L Fruit Logistics mogelijk maakt, maar ook de opdrachtgevers in staat stelt het gehele proces te volgen vanaf ontvangst tot en met de uitlevering. Opdrachtgevers zijn daarom verzekerd van een uitstekende tracebility.

Tot de dienstverlening van B&L Fruit Logistics mag buiten inslag-, opslag- en uitslag ook crossdocking worden gerekend. Door het inkomende product direct om te zetten naar uitgaand product, wordt niet alleen tijd bespaard maar ook voorraadkosten.
Daarnaast verzorgt B&L, indien gewenst, gaarne het transport van de haven naar het distributiecenter alsook vanuit het distributiecenter naar de gewenste eindbestemming, hetzij nationaal hetzij internationaal. Ook voorzien zij in keurings- en douanefaciliteiten.

Een aantal bedrijven, waaronder groothandelaren en scheepvaart organisaties hebben hun weg reeds naar B&L Fruit Logistics gevonden. Doorvoer vindt reeds plaats naar landen in en buiten Europa en ook naar zogenaamde nieuwe markten, zoals het voormalige Oostblok.

De organisatie kenmerkt zich door korte lijnen, waarbij alle medewerkers affiniteit met het AGF product hebben. B&L Fruit Logistics voert kwaliteit hoog in het vaandel, reden waarom thans alles in het werk wordt gesteld om de benodigde certificaten, waaronder AEO en BRC S&D op korte termijn te behalen. Op deze wijze meent B&L Fruit Logistics voor nu en in de toekomst een betrouwbaar partner te zijn voor groothandelsbedrijven, scheepvaartorganisaties en wellicht voor u.

Voor meer informatie:
B&L Fruit Logistics BV
Koopliedenweg 28
2991 LN Barendrecht
Tel. (+31)( 0)180820880
info@blfl.nl
www.blfl.nl

Klik hier om het volledige artikel op de AGF-site te lezen.